Home Slider 3
Home Slider 1
Home Slider 2
Home Slider 4
Home Slider 5
Home Slider 6
Home Slider 7
Home Slider 8
Home Slider 9
Home Slider 10

Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα: Μετέωρα, Όλυμπος, Αράχωβα

Η Ελλάδα απαρτίζεται από μία μοναδική εξωτική ομορφιά, η οποία όμως δεν φανερώνεται μόνο στα νησιά της αλλά και στις μακρινές ή κοντινές χειμερινές αποδράσεις που προσφέρει. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά άτομα που είτε δεν τις γνωρίζουν είτε απλώς δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους.

Μετεωρα

Τα Μετέωρα βρίσκονται στην Καλαμπάκα, στον Θεσσαλικό κάμπο.  Αποτελούν ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους, πάνω στους οποίους έχουν χτιστεί συνολικά 24 μοναστήρια. Η περίοδος κατά την οποία δημιουργήθηκαν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι ασκητές χρονολογείται περίπου από τα μέσα του 10Ο αιώνα. Αποτελεί ένα αξιομνημόνευτο θέαμα, καθώς είναι ύστερα από το Άγιο Όρος το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα.

Meteora

Πως θα πάτε εκεί?

Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι και την Καλαμπάκα είναι περίπου 4 ώρες. Η διαδρομή είναι σχετικά απλή,  αφού θα πάρετε την Εθνική Οδό  μέχρι και την Λαμία. Εκεί θα κάνετε μία παράκαμψη μέχρι ένα σημείο στον Δομοκό για να βγείτε στον Ε-65 όπου και θα συνεχίσετε την διαδομή σας.

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να φτάσετε, αξίζει να κάνετε και μία στάση στην Λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα. Αποτελεί μία τεχνητή λίμνη στην οποία υπάρχουν και κέντρα αναψυχής και καταστήματα εστίασης σε περίπτωση που θέλετε να ξεκουραστείτε.

Αυτοκίνητα για το ταξίδι αυτό:

Σημαντικό κριτήριο για την επιλόγη είναι ο αριθμός των ατόμων που θα κάνουν το ταξίδι αυτό. Σε περίπτωση που τα άτομα είναι αρκετά, κάτι πιο βολικό θα ήταν το Fiat Tipo, το Citroen C-Elysee, το Peugeot 301 ή ακόμα και ένα βαν σταν το Mercedes Vito.

 

Ολυμπος

Από την άλλη μεριά εάν είστε πιο περιπετειώδης θα προτιμήσετε σίγουρα μία ανάβαση στο βουνό του Ολύμπου.

Όπως είναι γνωστό, ο Όλυμπος αποτελεί το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας καθώς η κορυφή του, ο Μύτικας, είναι στα 2,917 μέτρα. Μάλιστα αποτελεί και ένα από τα πιο ψηλά βουνά της Ευρώπης.

Mount Olympus

Κάθε χρόνο εκατοντάδες άτομα προσπαθούν να ανέβουν στο σπίτι των Θεών. Ο προγραμματισμός της ανάβασης  γίνεται σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς που υπάρχουν κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Λιτόχωρου.  Πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι η ανάβαση έχει συγκεκριμένες περιόδους και είναι κυρίως από τον Μάιο έως τις αρχές Νοεμβρίου.

 

Πως θα πάτε εκεί?

Το βασικό σημείο κίνησης για την αναρρίχηση του Ολύμπου γίνεται από το Λιτόχωρο. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι αυτό το σημείο είναι περίπου 4:30 ώρες. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μία πιο κοντινή απόσταση είναι από την Θεσσαλονική που απέχουν 100 χιλιόμετρα.

 

Αυτοκίνητα για το ταξίδι αυτό:

Ο δρόμος για το ταξίδι αυτό είναι όπως ακριβώς για τα Μετέωρα με την διαφορά ότι αντί για την παράκαμψη στον Δομοκό απλώς συνεχίζεται ευθεία.  Παρόλα αυτά λόγω της μακρινής απόστασης μπορεί να χρειαστείτε κάτι πιο άνετο στην οδήγηση σαν το BMW X1, το Nissan Qashqai ή το Skoda Kodiaq.

 

Αραχωβα

Εάν απλώς επιθυμείτε την χαλάρωση και την ηρεμία σε ένα όμορφο μέρος που να είναι κοντά στην Αθήνα, τότε ένα από τους πιο γνωστούς και δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς είναι η Αράχωβα. Η Αράχωβα είναι ένα ήσυχο και ήρεμο χωριό με πανοραμική θέα που βρίσκεται μόνο 22 χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Arachova

Πώς θα πάτε εκεί?

Η Αράχωβα είναι 173 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Η διαδρομή είναι εξαιρετικά εύκολη και απλή, καθώς φτάνεται άμεσα μέσω της Εθνικής Οδού.

 

Αυτοκίνητα για το ταξίδι αυτό:

Λόγω του ότι αναφερόμαστε στην καρδιά της χειμωνιάτικης σεζόν και ο προορισμός αυτός είναι στο βουνό, η διαδρομή θα ήταν πιο εύκολη και άνετη με ένα μοντέλο SUV όπως είναι το BMW X1, το Nissan Qashqai, το Skoda Kodiaq, το Suzuki Vitara και το Renault-Dacia Duster.