Home Slider 3
Home Slider 1
Home Slider 2
Home Slider 4
Home Slider 5
Home Slider 6
Home Slider 7
Home Slider 8
Home Slider 9
Home Slider 10

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ταξιδιωτικός Οδηγός

Χειμερινοι Προορισμοι στην Ελλαδα: Μετεωρα, Ολυμπος, Αραχωβα

Η Ελλάδα απαρτίζεται από μία μοναδική εξωτική ομορφιά, η οποία όμως δεν φανερώνεται μόνο στα νησιά της αλλά και στις μακρινές ή κοντινές χειμερινές αποδράσεις που προσφέρει. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά άτομα που είτε δεν τις γνωρίζουν είτε απλώς δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους.

Μετέωρα

Meteora

Τα Μετέωρα βρίσκονται στην Καλαμπάκα, στον Θεσσαλικό κάμπο. Αποτελούν ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους, πάνω στους οποίους έχουν χτιστεί συνολικά 24 μοναστήρια. Η περίοδος κατά την οποία δημιουργήθηκαν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι ασκητές χρονολογείται περίπου από τα μέσα του 10Ο αιώνα. Αποτελεί ένα αξιομνημόνευτο θέαμα, καθώς είναι ύστερα από το Άγιο Όρος το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα.

Δείτε Περισσότερες Λεπτομέρειες

 

Χειμερινοι Προορισμοι στην Ελλαδα: Ιωαννινα (Λιμνη Παμβωτιδα), Ζαγοροχωρια, Δελφοι

Σε αυτό το άθρο θα συνεχίσουμε με τους χειμερινούς προορισμούς που μπορείτε να σχεδιάσετε να κάνετε ως μία απόδραση από την καθημερινότητα. Τα μέρη αυτά ενδείκνυνται για επίσκεψη τον χειμώνα, λόγω της διαφορετικής μαγείας που προσδίσει περισσότερο ο χαρακτήρας και το κλίμα του βουνού.

Ιωάννινα (Λίμνη Παμβώτιδα)

Ioannina (Lake Pamvotis)

Τα Ιωάννινα, βρίσκονται στην Ήπειρο και αποτελούν την μεγαλύτερη πόλη της ομώνυμης Περιφέρειας. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας.

Η ίδρυση της πόλης παραδοσιακά αποδίδεται στον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα μ.Χ. Το έμβλημα της πόλης αποτελείται από το πορτρέτο του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιουστινιανού που στέφεται από μια στυλιζαρισμένη απεικόνιση του κοντινού αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης.

Δείτε Περισσότερες Λεπτομέρειες